woensdag 1 maart 2017

Welkom bij de zangweek in Viller (Fr) van het Utrechts Reiskoor UTS


Welkom bij de zangweek in Viller (Fr) van het Utrechts Reiskoor UTS

Van zaterdag 9 juli t/m zaterdag 16 juli 2016 heeft Ines Leijen ons verwend met een zangweek in de streek Lorraine bij Metz, in het plaatsje Viller.

We logeren daar in een groot huis dat vanuit een ruïne is opgebouwd tot een mooi workshop- en verblijfshuis Les Ateliers de Viller.


In het huis is een ruime zaal aanwezig met de akoestiek van een echte kapel, waar we zangrepetities kunnen houden.  We repeteren er 's morgens en 's avonds. Tussendoor ontbijten we, lunchen we, wandelen we, rusten we, en dineren we. Na de avondrepetities is er bij een mooi kampvuurtje tijd voor gesprekken, gezangen en het innemen van spirituali├źn.Slapen is voor ieder weer anders: in de enorme natuurtuin kan gekampeerd worden (Niek), of je verblijft er in een enorme tenthut (Herman en Hettie). In het grote huis zijn enkele gelukkigen neergestreken in enorme slaapkamers, waar de anderen het moeten doen met drie man op een zolderkamertje met een Velux dakraam. Voor het genieten van een prima nachtrust maakte het niet veel uit. Om 6 uur 's morgens begint voor allen het luide gebeier van de kerkklokken.
Aan de toiletten moet ik even wennen. Papier mag niet door het toilet wegens septic tanks, dus alle gebruikte toiletpapier gaat in de prullenbak, uche, uche.

Koken doen we zelf met iedere dag een andere kookploeg, inkoopploeg en opdek/afwasploeg. Het levert veel heerlijke gerechten en recepten op.

De meeste foto's komen van Nel en van Janneke.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten